Salade van warme kip met waterkers en pesto

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1638 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd het vlees in repen van ca. 1 cm breed en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een kleine koekenpan en bak eerst de amandelen in enkele minuten lichtbruin. Schep ze in een ruime kom. Bak nu de repen kip in de olie goudbruin. Voeg de sjalotten toe en laat de kip op laag vuur in ca. 5 minuten gaar worden. Bak de halve tomaatjes de laatste minuut mee.

Roer de azijn door de olie in de pan en laat op middelhoog vuur 30 seconden koken. Roer de pesto met enkele eetlepels water erdoor. Schep de inhoud van de pan door de amandelen en voeg de olijven toe. Breng pittig op smaak met peper.

Schep de waterkers luchtig door het kipmengel en verdeel de salade over 4 borden. Lekker met ciabatta.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 400 g kippenbout of -dij zonder been
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 g amandelen
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 3 eetlepels pesto tradizionale of verde
  • 75 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 zakje waterkers