Salade van postelein met sinaasappel, olijven en geiten- of blauwe kaas

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

4748 gelezen
Your rating: Geen 6 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Schil de andere sinaasappels met een scherp mesje tot op het vruchtvlees en snijd ze in dunne plakken. Spreid de plakken sinaasappel uit over 4 borden.

Klop in een kom het sinaasappelsap met de schil, de mosterd, honing, olie en naar smaak zout en peper door elkaar. Schep de postelein en olijven luchtig erdoor. Verdeel de salade over de plakken sinaasappel en strooi de geitenkaas erover. Maal er royaal peper over. Lekker met grof boerenbrood

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 4 handsinaasappels
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g postelein
  • 4 volle eetlepels zwarte olijven
  • 200 g zachte geitenkaas