Salade van groene asperges, olijven en rauwe ham

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1918 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil eventueel het onderste deel van de stengel met een dunschiller.

Kook de asperges in ruim water met zout in ca. 4 minuten beetgaar. Giet ze af in een zeef en spoel ze na met koud water. Laat de asperges goed uitlekken. Snijd de asperges in stukken en schep de ham en de olijven erdoor. Schep alles op een schaal.

 

Klop een dressing van de azijn, olie en naar smaak zout en peper. Meng de reepjes gedroogde tomaat, het basilicum en de tijm erdoor en lepel de dressing over de asperges. Lekker met licht zuurdesem brood.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 500 – 750 g groene asperges
  • 60 gr zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
  • 125 g rauwe ham in repen
  • Voor de dressing:
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2-3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 3 gedroogde tomaten, in reepjes
  • 1 eetlepel fijngesneden basilicum
  • 1 theelepel fijngesneden tijm