Salade met artisjokharten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

417 gelezen
0 stemmen

Voor- of lunchgerecht voor 3-4 personen

Halveer eventueel de uitgelekte artisjokken in de lengte en leg ze op een schaal. Snijd 3-4 hardgekookte eieren grof en meng er wat van de olie uit de pot, veel fijngehakte peterselie of andere groene kruiden die je in huis hebt en wat pikant paprikapoeder door. Verdeel dit over de artisjokken en leg daar een toef sla of rucola op.
Serveer als antipasti of lunchsalade met Italiaanse brood. 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • potje uitgelekte artisjokharten
  • 3-4 hardgekookte eieren
  • handvol fijngehakte peterselie
  • een theelepel pikant paprikapoeder
  • handje sla of rucola
  • wat brood