Roomsoep met tuinbonen en roomkaastopping

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2090 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Verhit 2 eetlepels olie in een soeppan, fruit de sjalotten en bleekselderij zachtjes 5 minuten. Roer de bouillon erdoor en breng de soep aan de kook. Laat de soep 30 minuten heel zachtjes koken. Voeg na 20 minuten de room toe. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en wrijf hem eventueel door een zeef.

Dop de tuinbonen en kook ze 1 minuut in ruim kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met (ijs)koud water. Dubbeldop de tuinbonen, zodat alleen de groene kernen overblijven.

Pureer de peterselie samen met de helft van de tuinbonen (de grootste exemplaren) in de keukenmachine tot een grove puree. Meng de roomkaas en voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm de soep opnieuw, voeg de resterende tuinbonen toe. Rooster het brood in de broodrooster. Bestrijk het brood met de tuinbonenpuree en snijd ze in punten. Schep de soep in vier warme diepe borden en druppel de rest van olie over de soep.

Serveer de crostini met tuinbonenpuree erbij.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 sjalotten, fijngesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, fijngesneden
  • 1 liter groente- of kippenbouillon (instant)
  • 125 ml slagroom
  • 1 kg jonge tuinbonen
  • 2 eetlepels bladpeterselie, geplukt en gewassen
  • 50-75 g verse roomkaas
  • 3 sneetjes zuurdesembrood