Rijstnoedels in een lauwwarme salade met kip

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1042 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de rijstnoedels 30 minuten in koud water en laat ze in een zeef goed uitlekken. 
Klop in een ruime schaal een sausje van 3 eetlepels zonnebloemolie, de sesamolie, de azijn, geraspte citroenschil en de munt en breng op smaak met zout en peper.
Stoom de snijbonen en worteltjes 5 minuten in de stoompan. Voeg de broccoliroosjes toe en stoom de groenten nog 5 minuten. Meng intussen de oestersaus met de resterende eetlepel olie en bestrijk de plakjes kip ermee. Verhit een koekenpan zonder vet en bak de kip op middelhoog vuur bruin en gaar.

Meng de gestoomde groenten door de dressing in de schaal en meng er dan de noedels door. Garneer de salade met plakjes kip. 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 250 g brede rijstnoedels
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1-2 eetlepels sesamolie
  • 2-3 eetlepels Japanse rijstazijn of witte balsamicoazijn
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1-2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • sambal
  • 200 g worteltjes, in dunne plakjes
  • 200 g snijbonen, in grote ruitjes
  • 200 g broccoliroosjes
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 400 g kipfilet, in dunne plakjes