Rijstflensjes met gerookte tofu en kiemen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

289 gelezen
0 stemmen

Klop een beslag van rijstmeel, (plantaardige) melk en de eieren. Rasp een wortel. Snijd de avocado en de blok amandel-sesamtofu in smalle reepjes. 

Bak van het beslag flensjes in een kleine koekenpan. Vul de flensjes met de tofu, wortel, een plukje kiemen en blaadjes koriander en munt.
Serveer met een dip van sojasaus die op smaak is gebracht met limoen, tahini en geraspte gember.

 

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 60 gram rijstmeel
  • 200 ml (plantaardige) melk
  • twee eieren.
  • een wortel
  • een avocado
  • een blok- 200 gram- amandel-sesamtofu
  • plukje kiemen
  • blaadjes koriander en munt
  • dip van sojasaus die op smaak is gebracht met limoen, tahini en geraspte gember