Rigatoni met boerenkoolpesto en gebakken aardappels

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2881 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd de aardappels in blokjes van 1 cm. Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak de aardappelblokjes op matig vuur in ca. 15 minuten goudbruin en knapperig. Bestrooi ze met zout en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Verwarm in een kleine pan 1 eetlepel olijfolie en schep de boerenkool met de tenen knoflook erdoor. Voeg 3 eetlepels water toe en stoof de boerenkool, afgedekt, 10-15 minuten.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking.

Pureer de boerenkool met de knoflook, de resterende 2 eetlepels olijfolie en 75 g kaas tot een smeuïge saus. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de boerenkoolpesto door de afgegoten pasta. Verdeel het gerecht over 4 borden en schep de aardappelblokjes op de pasta. Serveer met de rest van de kaas. Lekker met een wortelsalade.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 2 grote kruimige aardappels, schoongeboend
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 150 g boerenkool, schoongemaakt
  • 3 tenen knoflook, gepeld
  • 350 g rigatoni, of andere droge pasta
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas