Rauwe tomatensaus met krokant broodkruim

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1863 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Meng in een kom de tomaten met 3 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 1 sjalot, balsamicoazijn en het basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Laat de smaken een half uur op kamertemperatuur intrekken.

Verhit in een koekenpan de resterende 4 eetlepels olijfolie. Bak hierin het broodkruim samen met de resterende teen knoflook, de rode peper en wat grof zeezout bruin en krokant.

Schep de tomatensaus door de gekookte pasta en strooi de krokante broodkruimels over het gerecht.

Lekker met fussili of conchiglie volkoren

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 600 g mix van gekleurde tomaten (geel, rood en groen), in stukjes gesneden
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 3 eetlepels basilicum, fijngesneden
  • 100 g broodkruim van zuurdesembrood
  • ½ gedroogd rood pepertje, fijngesneden