Ratatouille

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1499 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Verhit 1-2 eetlepels olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak apart van elkaar de courgette, de aubergine, beide paprikasoorten en de ui beetgaar. Laat de groenten afkoelen tot kamertemperatuur.
Schenk 2 eetlepels olijfolie in een ruime pan en voeg de tomaten, de beetgaar gebakken groenten, tijm en rozemarijn en naar smaak zout en peper toe. Schep voorzichtig om en smoor de ratatouille afgedekt op laag vuur 20 minuten. Roer af en toe voorzichtig.
Laat de ratatouille nog 10 minuten zonder deksel doorpruttelen. Laat de ratatouille in een zeef iets uitlekken.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 1 aubergine, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 grote tomaten, in kleine blokjes
  • 2 takken tijm
  • 1 tak rozemarijn