Quesadillas met roomkaas en paprika

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2376 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Borrelhapje, voor circa 16 stuks

Bestrijk een tortilla aan een kant met olie en leg hem met de oliekant op een plank. Bestrijk de andere kant met de helft van de roomkaas. Verdeel de helft van de reepjes paprika en bosui erover. Bestrooi ze met de helft van de kaas en kruiden naar smaak. Leg de andere tortilla erop en bestrijk hem met olie. Maak zo nog een quesadilla.

Grillen: leg een quesadilla op de hete barbecue en leg er een passend deksel op. Gril de quesadilla aan een kant 5 minuten. Keer hem met behulp van een pannenkoekmes en grill hem nog 5 minuten. Laat hem op een plank glijden en snijd hem in punten.
Bak zo ook de andere quesadillas.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 4 grote tortilla's
  • 1 el olie
  • 4 geroosterde paprika's uit pot, in reepjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 100 g verse roomkaas
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • Mexicaanse kruiden