Pompoensoep met appel en rozemarijn

Smaakmakend maart 2017 logo 2

4279 gelezen
Your rating: Geen 19 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwijder de korsten van het brood en snijd het in blokjes. Leg de broodblokjes in een kom, overgiet ze met 50 ml heet water en laat ze 10 minuten weken. Doe het brood, samen met de pompoen, ui, appel, rozemarijn en een liter water in een soeppan en breng alles aan de kook.

Verkruimel de bouillonblokjes erboven. Laat de soep, afgedekt, 40 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de creme fraiche door de soep en maak hem op smaak met zout en peper. Lekker met warm stokbrood.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 3 sneetjes oud wittebrood
  • 1 kleine pompoen in stukken gesneden
  • 3 friszure appels geschild en in parten
  • 1 ui gepeld en grof gehakt
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes fijngehakt
  • 2 kruidenbouillonblokjes
  • 125 ml creme fraiche