Pizza met gekonfijte ui, vijgen en walnoten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2049 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen

Meng in een maatbeker het water met 1 theelepel zout en 2 eetlepels olie. Meng in een ruimen kom het meel met de gist. Maak een kuiltje, schenk het water erin en kneed alles met de hand of de machine tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt rijzen tot het volume verdubbeld is.
Maak intussen de gekonfijte uien. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pannetje, schep de uien en knoflook erdoor en fruit op een laag vuur ca. 10 minuten. De uien mogen niet bruin worden. Roer de azijn en naar smaak zout erdoor en kook alles op heel laag vuur nog ca. 20 minuten. Roer regelmatig. Laat afkoelen.
Verwarm de oven goed voor op 225 °C. Rol het deeg op een met bloem bestrooid bakblik uit tot een dunne lap. Verdeel de gekonfijte uien, vijgen, walnoten en tijm over het deeg en strooi naar smaak zout en peper erover. Verkruimel de kaas boven de pizza. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 150 ml water
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 g brood- of pizzameel
  • ½ zakje gedroogde gist
  • 500 g uien, in dunne ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 3-4 verse vijgen, in plakken
  • 75 g gepelde walnoten
  • 1 eetlepel tijmblaadjes
  • 150 g gorgonzola