Piadina met zeewierburgers en boerenkool

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

734 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 2 personen

Meng in een pan de oestersaus, 2 eetlepels zonnebloemolie en het water, leg de boerenkool erop en stoof afgedekt in 8-12 minuten gaar. Schud de pan af en toe.

Roer de mayonaise met naar smaak wasabi goed door elkaar.

Verwarm de resterende eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen zachtjes 3 minuten. Leg de zeewierburgers in de pan en bak ze met de ui mee.

Verwarm intussen de piadina wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de burgers. Bestrijk de piadina wraps met de wasabimayo, strooi er flink wat boerenkool op, leg hierop uien en een halve zeewierburger. Strooi de sesamzaadjes erover en vouw de piadina wraps dubbel.

ProLaTerre vegan zeewierburgers
De smaakmaker in deze bijzondere burgers is kombu; geteeld zeewier van Zeewaar uit Zeeland. Andere ingrediënten zijn o.a. soja, rijst, groenten en tarwesoorten. En alles is 100% bio. De pittige burgers passen natuurlijk op een hamburgerbroodje, maar ze zijn ook lekker als maaltijdcomponent. Zowel bij oosterse als westerse gerechten. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Thaise oestersaus
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 eetlepels water
  • 300 g boerenkool, fijngesneden
  • 4 eetlepels (vegan) mayonaise
  • wasabi
  • 1 grote ui, in ringen
  • 2 zeewierburgers
  • 4 piadina wraps
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes