Perziken gevuld met gehakt en abrikozenchutney

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1206 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de sjalotten en tijm toe en stoof zachtjes 2 minuten. Roer de chutney door het gehakt en stoof het gehakt zachtjes 3 minuten. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de perziken en verwijder de pit. Bedruppel het vruchtvlees met een heel klein beetje citroensap. Leg de perzikhelften naast elkaar in de ovenschaal. Vul de holtes met het gehakt. Strooi het broodkruim over de vulling. Leg hier en daar dunne plakjes boter.

Zet de schaal in de oven en laat de inhoud in ca. 20 minuten gaar en krokant worden. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met fijngehakte koriander.

Mariënwaerdt chutney
De chutneys van Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe worden volgens authentiek familierecept gemaakt, zonder geur, kleur en smaakstoffen. Elk van de zes chutneys, waarvoor het fruit veelal van het eigen landgoed komt, heeft een eigen smaakkaraker. Lekker bij kaas of paté of als basis voor een heerlijke dressing of saus. 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 g (vegetarisch) gehakt
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes, gehakt
  • 4 eetlepels Mariënwaerdt abrikozen-sinaasappelchutney
  • 4 perziken of nectarines
  • citroensap
  • 3 eetlepels grof geraspt broodkruim
  • stukje koude boter
  • 1-2 eetlepels verse koriander, fijngehakt