Penne met zonnebloempesto en geroosterde broccoli

Smaakmakend maart 2017 logo 2

780 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht, 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng op de bakplaat de broccoliroosjes met de halve cherrytomaatjes, 1 eetlepel olie, wat zout en rode peper en rooster de groenten in de oven in ca. 25 minuten gaar.

Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord. Stop de helft van de afgekoelde zonnebloempitten in een blender. Voeg de peterselie, knoflook en 2 eetlepels olie toe en maal met de pulseknop alles tot een grof mengsel. Voeg nu terwijl de machine draait de rest van de olie toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak gaar. Vul een kopje met kookvocht van de pasta en giet de penne af. Roer in de pan een deel van de pesto met een scheutje water door elkaar. Schep de broccoli en tomaatjes erdoor en verdeel de pasta over 4 borden. Garneer met de achtergehouden geroosterde zonnebloempitten en geef de rest van de pesto erbij.

NIEUWE BAND ZONNEBLOEMPITTEN
De Nieuwe Band haalt haar biologische producten graag van zo dichtbij mogelijk. Daarom zijn ze steeds op zoek naar goede producenten om mee samen te werken. En dat lukt steeds vaker en steeds beter. Zo komen deze zonnebloempitten niet uit China, maar van veel dichterbij, uit Hongarije.


 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Reserva rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak krachtig en complex

Vega del Castillo - Auzolan Llavero Crianza rood

Biologische wijn van cabernet sauvignon, in de smaak krachtig, complex en elegant

Parra Jiménez - La Oveja Negra Crianza Rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak krachtig en houtgerijpt

Ingrediënten

  • 500 g broccoliroosjes
  • 200 g cherrytomaatjes (bij voorkeur marzano)
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • zout, fijngewreven gedroogde rode peper
  • 60 g zonnebloempitten
  • 30 g platte peterselie
  • 1 uitgeperste teen knoflook
  • zout en peper
  • 300 g (volkoren) penne pasta