Penne met boerenkool en spek

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2587 gelezen
Your rating: Geen 6 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Rits de boerenkool van de stelen, was de bladeren en snijd ze in stukjes. verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Bak de plakjes knoflook toe 1 minuut. Roer de boerenkool erdoor, voeg enkele eetlepels water toe en stoof de kook, afgedekt, in ca. 20 minuten gaar.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk enkele eetlepels van het kookwater van de pasta bij de boerenkool. Giet de penne af en schep ze door de boerenkool. Serveer met de parmezaanse kaas.

Liever vegetarisch? vervang het spek door 100 fijngehakt gedroogde tomaten op olie en gebruik wat extra olie uit het potje om de knoflook in te bakken.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Reserva rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak krachtig en complex

Vega del Castillo - Auzolan Llavero Crianza rood

Biologische wijn van cabernet sauvignon, in de smaak krachtig, complex en elegant

Parra Jiménez - La Oveja Negra Crianza Rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak krachtig en houtgerijpt

Ingrediënten

  • 750 g boerenkool
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel geraspte citroenschil
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas