Penne arrabbiata met basilicum en balsamico

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2853 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

hoofdgerecht, 4 personen

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de knoflook toe en verkruimel de chilipeper erboven. Bak de knoflook goudbruin en schep het uit de pan op een bord. Fruit de basilicumblaadjes kort in de hete olie zodat de smaak in de olie kan trekken. Schep de blaadjes uit de olie op het bord.Voeg de tomatenblokjes toe aan de olie en kook de saus ca. 10 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout. Schep de knoflook, basilicumblaadjes en balsamicoazijn door de tomatensaus. Kook intussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Houd enkele eetlepels van het kookvocht apart en giet de pasta af. Schep de pasta door de tomatensaus. Lekker met (Italiaanse) grove braadworstjes en een groene salade.

Ingrediƫnten

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, gehalveerd
  • blaadjes van 1 flinke bos basilicum
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 300 g penne pasta