Pastei met pompoen, geitenkaas en walnoten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

4407 gelezen
Your rating: Geen 19 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Voorbereiden
Houd 1 eetlepel van het losgeklopte ei apart. Meng de bloem met de gist en 2 theelepels zout en roer dit met het ei, de melk en de boter tot een samenhangend deeg en kneed dit in circa 10 minuten soepel en elastisch. Laat het deeg, afgedekt met een doek, circa 1 uur rijzen.

Verwarm de oven op 200 °C. Snijd voor de vulling de pompoen in stukjes. Meng in een ovenschaal de pompoen, olie, een snufje zout en rode peper door elkaar. Rooster de pompoen in circa 30 minuten in de oven gaar. Laat de stukken afkoelen en meng ze met de noten en de geitenkaas. 

Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne ronde lappen. Leg de grote lap op de bakplaat. Verdeel de vulling over het deeg, maar laat circa 2 cm van de rand vrij. Bestrijk de deegrand met het achtergehouden losgeklopte ei.

Dek de vulling af met de kleinere deeglap en druk de deegranden tussen duim en wijsvinger tot een mooie schulprand dicht. Bewaar tot gebruik op een koele plaats.


Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de pastei in het midden van de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een lauwwarme salade van spruitjes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten

  • 2 eieren, losgeklopt
  • 300 g bloem
  • 8 g instant gist
  • 110 ml melk, lauwwarm
  • 30 g boter, gesmolten
  • 600 g pompoen, schoongemaakt gewogen
  • 2 eetlepels olie
  • gemalen rode peper
  • 150 g gepelde walnoten, grof gehakt
  • 200 g verse geitenkaas