Paddenstoelensaus met radicchio

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2155 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiden

Breng de bouillon met de gedroogde paddenstoelen aan de kook, neem van het vuur en laat de paddenstoelen 15 minuten weken. Neem de paddenstoelen uit de bouillon, knijp het vocht eruit en hak ze fijn. Bewaar bouillon en paddenstoelen.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en de knoflook zachtjes 2 minuten. Schep de champignons, de rozemarijn en de fijngehakte porcini erdoor en bak op hoog vuur al omscheppend 3 minuten.

Voeg de bouillon toe en laat op laag vuur 5 minuten koken. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper.

Verhit in een wok de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de oesterzwammen al omscheppend tot ze wat zachter zijn, maar nog wel bite hebben. Voeg de radicchio toe en roerbak op hoog vuur 2 minuten.

Schep dit mengsel door de paddenstoelensaus. Schep de saus door pasta en strooi de walnoten erover.

Lekker met farfalle.

 

Tip De gedroogde porcini kunnen ook worden vervangen door 1 eetlepel paddenstoelenpesto.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 150 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels gedroogde porcini
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 350 g kastanjechampignons, fijngesneden
  • 1 theelepel rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
  • 150 g oesterzwammen, in grove stukken gescheurd
  • 1 kropje radicchio, flinterdun gesneden
  • 75 g walnoten, grof gehakt