Ontzettend gemmakkelijke Mexicaanse stoofschotel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

1876 gelezen
0 stemmen

Snijd de ui in ringen en kleur ze lichtgoud in de rode palmolie. Voeg de cayennepeper, het

chilipoeder, de oregano, het komijnpoeder en fleur de sel toe en laat alles 1 minuut stoven.

Hak de seitan fijn en snijd de paprikas in reepjes. Doe ze bij de kruiden in de pan. Laat

goed doorbakken, terwijl je blijft roeren. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Snijd de tomaten in 8 stukken en hak de knoflook fijn. Doe ze bij de seitan en kruiden en laat alles onder het deksel  gaar stomen. Werk het geheel af met veel verse koriander en serveer met taco’s en guacamole.

 


Dit recept komt uit het boek Gezond en gelukkig met eiwitten van Bart Maes, Chantal Voets en Serge Resiau (Uitgeverij Lannoo)
 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • een scheutje rode palmolie extra vierge
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • een beetje fleur de sel
  • 550 g seitan van spelt (bv. 1 tamari bloc)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 4 tomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse koriander