Mie met snijbonen en Thaise dressing

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3455 gelezen
0 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Kook 250 g rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit 2 kleine rode uien (in partjes) 2 minuten in 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit 2 eetlepels Thaise currypasta en ½ eetlepel geraspte limoenschil even mee. Voeg 200 ml water toe en laat hierin 50 g santen smelten.

Voeg 600 g snijbonen (in grote ruiten gesneden) toe en kook ze zachtjes in 10 minuten gaar. Schep de noedels en 250 g kerstomaatjes, gehalveerd door de snijbonen en laat alles even warm worden.

Proef en breng het gerecht op smaak met zout, peper en eventueel Thaise vissaus.
Verdeel het gerecht over vier kommen en strooi er 100 g cashewnoten over.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 250 g rijstnoedels
  • 2 kleine rode uien
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels Thaise currypasta
  • ½ eetlepel geraspte limoenschil
  • 50 g santen
  • 600 g snijbonen
  • 250 g kerstomaatjes
  • 100 g cashewnoten
  • eventueel Thaise vissaus