Mascarponemousse met cranberryripple

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2576 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Nagerecht voor 4 personen

Breng de cranberry’s met de likeur aan de kook en kook ze tot ze openknappen. Voeg de suiker toe en kook ze nog 2 minuten. laat de ‘ripple’ afkoelen.
Klop de slagroom bijna stijf. Roer de mascarpone los. Schep de mascarpone en de slagroom luchtig door elkaar. Leg de ‘ripple’ op de mousse en schep beide zo door elkaar dat de ‘ripple’ als een rode lint door de witte mousse loopt. Verdeel de mousse over 4 hoge smalle glazen en laat ze in de koelkast in ca. 1 uur stevig worden. Garneer voor het serveren eventueel met krullen geschaafde chocolade.

tip: voeg eens wat koekkruiden toe aan de ‘ripple’ of geraspte sinaasappelschil

 

Wijntips

Heaven on Earth

Heerlijke zoete dessertwijn, gemaakt van een blend van witte druiven, die te drogen zijn gelegd op struiken rooibos! Benoemd tot beste biologische witte wijn van 2009 door Nicolaas Klei!

Bassac Muscat Moelleux

Elegante en lekker zoete dessertwijn. Vrolijk geurend naar muskaatdruiven. Al een aantal jaren op rij benoemd tot omfietswijn door Nicolaas Klei in zijn supermarktwijngids.

Ingrediënten

  • 200 g verse cranberry’s
  • 3 eetlepels sinaasappellikeur (nb)
  • ca. 60 g suiker
  • 150 ml slagroom
  • 125 g mascarpone