Makkelijke, frisse & knapperige picknicklunch met falafelballetjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

313 gelezen
0 stemmen

Ideaal voor een verrassend uitje en snelle take-away.

Leg in de onderste laag van de Eco-Brotbox een pitabroodje en enkele kant & klare falafelballetjes.

Vul de bovenste laag met reepjes rauwkost, bijvoorbeeld wortel, paprika, selderij en/of koolrabi en leg wat partjes sinaasappel en/of aardbeien ernaast.

Vul een klein picknickbakje met yoghurtsaus en met munt om de falalel en de te groenten lekker in te dippen.

Yoghurtsaus
Schenk een scheut volle of Turkse yoghurt in een schaaltje. Hak de blaadjes van drie takjes munt fijn met een half teentje knoflook. Roer beide door de yoghurt en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 pitabroodje
  • enkele falafelballetjes
  • reepjes wortel, paprika, selderij en/ of koolrabi
  • 1 scheut volle of Turkse yoghurt
  • 3 takjes munt
  • 1/2 teentje knoflook
  • scheut citroensap