Lasagne van knolselderij en winterwortel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3963 gelezen
Your rating: Geen 19 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen.

Stoof een fijngehakte ui met 400 g winterwortel en 400 g knolselderij (in blokjes van 1 cm) in twee eetlepels olijfolie en drie eetlepels water in 10 minuten zachtjes beetgaar. Klop in een maatbeker drie eieren los met zout en peper, 200 ml slagroom, 200 ml melk en 150 g oude geraspte kaas. Schep de iets afgekoelde groenten door het eimengsel en schenk alles in een ingevette overschaal (1,5 liter). Bak het gerecht in een op 175 graden voorverwarmde oven in ca. 45 minuten gaar.
Garneer eventueel met rucola.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 fijngehakte ui
  • 400 g winterwortel
  • 400 g knolselderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml melk
  • 150 g geraspte oude kaas