Kweeperen met lekkerbesjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2306 gelezen
Your rating: Geen 4 stemmen

Bijgerecht of dessert voor 4 personen

Schil de kweeperen, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen. Breng de kweeperen met de wijn, het citroensap, de citroenschil, de kruiden en zoveel water aan de kook, dat ze half onderstaan. Kook de peren in 30-40 minuten zachtjes gaar. Schep de peren uit de pan, voeg de lekkerbesjes toe en kook de siroop in tot er ca. 200 ml over is. Schenk de siroop over de kweeperen en laat ze afkoelen.
Serveer ze op kamertemperatuur bij wild, varkensvlees of met blauwe kaas of crème fraîche als dessert.

Wijntips

Weingut Engelhard - Scheurebe Feinherb wit

Biologische wijn van scheurebe, in de smaak vol en aromatisch

Moselland Muller Thurgau

Halfzoete witte wijn van Kellerei Moselland, gevestigd in het hart van de Moezel. Gemaakt van de in Duitsland veel voorkomende Muller Thurgau-druif.

Ingrediënten

  • 2 middelgrote kweeperen
  • 250 ml witte wijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • gele schil van ½ citroen
  • 100 g suiker
  • 1 eetlepel verse gember, fijngehakt
  • 4 kardemompeulen, gekneusd of mespunt gemalen kardemom
  • 75 g gedroogde cranberry’s (lekkerbesjes)