Krokante aardappelspaghetti

Smaakmakend maart 2017 logo 2

784 gelezen
0 stemmen

Taart voor 4-6 personen

Courgette- en pompoenspaghetti zijn bekend, maar de aardappelvariant (nog) niet. Aardappelspaghetti wordt net als courgettespaghetti met de spiralizer gemaakt.

De ‘spaghetti’ is fantastisch voor een wokgerecht, maar het is nog origineler om de spaghetti krokant te serveren bij de borrel of met een groene salade.

Het recept

Maak de spaghetti vlak voor het serveren, anders verkleurt de aardappel.

Draai de aardappel met de spiralizer tot spaghetti.

Verhit de olie in een ruime koekenpan en verdeel de aardappelspaghetti over de pan. Druk heel licht aan en strooi er een klein beetje zout over.
Bak de spaghetti op middelhoog vuur tot de aardappel lichtbruin is.
Keer de koek met een spatel, druk heel licht aan en bak de andere kant lichtbruin.

* Gebruik een spiralizer die geschikt is voor aardappels. Ze zijn in diverse uitvoeringen en merken te koop bij (online) kookwinkels.

Als borrelbite
Zet de koek op tafel met een dip naar keuze. Laat iedereen zelf stukjes krokante spaghetti afbreken en dippen.

Met een salade
Gebruik per persoon 1 aardappel van ca. 100 g. Houd de krokante koeken in een oven op 75°C warm terwijl de andere worden gebakken. Leg de koeken elk op een bord, en serveer daar een salade van bijvoorbeeld avocado met groene bladsla en zwarte olijven bij.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 grote lange aardappel, schoongeboend
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • spiralizer*