Knolselderij minestrone met kamut

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2532 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en bleekselderij zachtjes, zonder dat ze kleuren. Schep de knolselderij, wortel, prei en gedroogde tomaat door de ui en schenk de bouillon in de pan ui. Breng alles aan de kook. Leg het deksel op de pan en kook de groenten zachtjes 20 minuten.

Voeg de kamut toe en kook de soep zachtjes nog 15 minuten tot de kamut gaar is.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 kleine knolselderij, in kleine blokjes
  • 250 g wortel, in plakjes
  • 150 g prei, in ringen
  • 50 g zongedroogde tomaat, in reepjes
  • 1½ liter groente- of kippenbouillon (tablet)
  • 150 g voorgekookte kamut