Knapperige gemberkoekjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

272 gelezen
0 stemmen

15 - 20 koekjes

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Hak de pompoenpitten grof. Hak de dadels in kleine stukjes. Schil het stuk gember en rasp het op een fijne rasp. Meng het amandelmeel met de dadels, gember, havervlokken, pompoenpitten, ahornsiroop, eieren en een snufje zout. Roer goed tot alles egaal gemengd is.

Schep van dit mengsel 15-20 bergjes op de met bakpapier beklede bakplaat en zorg voor voldoende tussenruimte. Druk de bergjes plat. Bak de koekjes in het midden van de oven in 10-15 minuten knapperig bruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.

Clara ten Houte de Lange
volgt al jaren de nieuwe inzichten over gezond eten en 'nieuwe' ingredienten op de voet. Daarom heeft ze haar eerder geschreven recepten aangepast. Dat levert spannende nieuwe smaken op, zoals deze koekjes. 
Clara publiceert regelmatig op www.uitdekeukenvan8.nl

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 50 g pompoenpitten
  • 50 g dadels
  • 4-5 cm verse gember
  • 50 g amandelmeel
  • 50 g havervlokken
  • 1-2 eetlepel ahornsiroop
  • 2 eieren
  • zout
  • bakplaat bekleed met bakpapier