Kipswirls

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1328 gelezen
0 stemmen

Hapje voor 4 personen

Schaaf de courgettes met een dunschiller in lange plakken, bestrooi ze met licht met zout en laat dit ca. 10 minuten intrekken. Dep het zout en het vocht goed van de courgette.

Snijd de kipfilets overlangs open en leg ze elk tussen twee lagen huishoudfolie en sla ze met een klopper of een kleine pan heel plat. Verwijder de bovenste laag folie en bestrooi de kip met de Indische kruiden. Spreid de plakken courgette uit over de kip en strooi er nog wat kruiden over. Rol de kip met behulp van het folie heel strak op. Verwijder het folie en snijd de rollen in plakken van ca. 1 ½ cm dik. Steek 2-3 plakken op de satéprikkers. Bestrijk de plakken met olie en leg ze in een goed afsluitbaar bakje. Bewaar in de koelkast en neem gekoeld mee.

Grillen
Leg de swirls op het rooster van de barbecue en rooster ze in 3-4 minuten . Keer ze en rooster de andere kant nog 2-3 minuten. Lekker met de pestodip.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 1 grote courgette
  • 2 kipfilets
  • Indonesische kruiden
  • 1-2 eetlepels olie
  • huishoudfolie
  • 8-10 prikkers