Kip met pruimenmarinade en tuinkers

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1558 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Roer in een schaaltje een marinade van de pruimenpasta, de sojasaus en een mespunt suiker. Snijd de kipfilets in repen van 1 cm breed en schep ze door de marinade. Marineer ze minimaal 1 uur in de koelkast.

Bestrooi de repen kip met peper en bestrijk ze met olie. Verwarm een koekenpan en bak de repen kip op een zacht vuur zachtjes gaar en iets bruin. Verdeel ze over 6 bordjes en knip er royaal tuinkers boven.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Japanse pruimenpasta (umepasta)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • suiker
  • 500 g kipfilet
  • peper
  • 1-2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje tuinkers