Kikkererwten in tomatensaus met broccoli en halloumi

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1414 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Week de kikkererwten een nacht in koud water. Giet ze af.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes 3 minuten. Voeg de kikkererwten, het laurierblad, de oregano, de rode peper en wat zout toe. Schenk nu zoveel water op de kikkererwten dat ze net onderstaan. Breng aan de kook en laat het verder afgedekt in ca. 1 uur gaar koken.

Voeg het blik tomatenblokjes toe en kook het vocht in een open pan tot het een dunne tomatensaus is. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Stoom of kook de broccoli in 5-7 minuten beetgaar. Snijd de halloumi in kleine blokjes.

Verdeel de kikkererwten over 4 ruime kommen, schep de broccoli erop en strooi de blokjes halloumi en de olijven erover. 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 250 g kikkererwten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 laurierblad
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • ½-1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 500 g broccoli, in roosjes
  • 1 blok (geiten)halloumi
  • 3 eetlepels zwarte olijven, zonder pit