Kastanjeflan met spruitjes

Smaakmakend maart 2017 logo 2

281 gelezen
0 stemmen

Voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen

Verhit de olie en bak de spekjes hierin uit. Schep de spekjes uit de pan en houd ze apart. Bak de sjalotten even in het spekvet. Voeg spruitjes en 2 eetlepels water toe en stoof de spruitjes afgedekt in ca. 10 minuten beetgaar. Laat het vocht in de pan verdampen En laat de spruitjes afkoelen.

Verwarm de oven op 180 °C. Verdeel de spruitjes over de bodem van de ovenschaal. Klop in een kom de kastanjepuree met de eidooiers goed los. Klop de kaas en naar smaak zout en peper erdoor. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Spatel het kastanjemengsel luchtig en gelijkmatig door de eiwitten en verdeel het beslag gelijkmatig over de spruitjes.

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en bak de flan ca. 40 minuten gaar en goudbruin.

Garneer de flan met de  apart gehouden spekjes en de peterselie.

Primeal biologische kastanjepuree
Gemaakt van zoete, stevige tamme kastanjes uit de Franse Ardèche, een van de beste kastanjegebieden voor de kastanjeteelt in Frankrijk. De puree is ongezoet, met als enige toevoeging water om de gepureerde kastanjes smeuig te maken. Puurder kan een kastanjepuree dus niet zijn. Daarmee is de puree dan ook een perfecte basis voor zowel zoete als hartige gerechten.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 75 g gerookte spekreepjes
  • 2 sjalotten, fijngehakt
  • 500 g kleine spruitjes, schoongemaakt
  • 150 g kastanjepuree uit de Ardèche (1 pot)
  • 2 eieren, gesplitst
  • 75 g geraspte oude kaas
  • zout en peper
  • 3 eetlepels peterselieblaadjes