Hongaarse zuurkool

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3311 gelezen
Your rating: Geen 11 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Fruit de gesnipperde ui en het fijngehakte tenen knoflook in olie. Voeg een eetlepel tijm, de karwijzaad, witte wijn en de zuurkool toe en stoof dit in ca. 25 minuten gaar.
Roer 125 ml zure room door de zuurkool. Lekker bij (vegetarische) gehaktballetjes.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 1 gesnipperde ui
  • 3 fijngehakte tenen knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel tijm
  • ½ theelepel karwijzaad
  • 300 ml witte wijn
  • 750 g zuurkool
  • 125 ml zure room