Herfstsalade met kip en cranberryhoningdressing

Smaakmakend maart 2017 logo 2

473 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Hoofdgerecht voor 4 personen

Schil de bietjes en wortels, snijd de bietjes in partjes en de wortels in plakjes. Meng ze op de bakplaat met 1 eetlepel olie, het grootste deel van het vijfkruidenpoeder en wat zout en peper. Rooster de bietjes en wortels 15 minuten in de oven. Meng de stukken kip met de rest van het vijfkruidenpoeder en wat zout en peper, leg ze tussen groenten op de bakplaat en bak alles in nog eens 15 minuten gaar.

Pel de ui, snijd deze in heel dunne partjes en marineer 5-10 minuten in de azijn.

Klop nu 1-2 eetlepels honing met cranberry en de rest van de olie erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schep de warme groenten met de kip door de dressing.

Verdeel de groenten en sla over 2 borden en strooi de pecannoten en cranberry’s erover. Garneer de borden met de rest van de honing.


De Traay biologische honing met cranberry
Biologische honing en fruitige biologische cranberrypuree (van nature rijk aan antioxidanten), dat is de nieuwe smaakcombinatie van De Traay. Net zo lekker en veelzijdig als hun variant met duindoorn. Super lekker in de thee, op toast, bij een stukje geitenkaas of in een bijzondere dressing, zoals in dit recept.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 250 g gele biet
  • 250 g wortels
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • zout en (gemalen rode) peper
  • 200 g kipfilet in vrij grote stukken
  • 1 kleine rode ui
  • 1-2 eetlepels rode wijnazijn
  • 2-3 eetlepels honing met cranberry
  • 50 g gemengde bladsla
  • 40 g pecannoten, grof gehakt
  • 1-2 eetlepels gedroogde cranberry’s