Hartige Flammkuchen met appel

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1063 gelezen
0 stemmen

Borrelhap voor 4 personen

Bestrijk het uitgerolde deeg met de crème fraîche, snijd de appel in superdunne plakjes en verdeel ze over de crème fraîche. Strooi de bosui, spekreepjes, rozemarijn en geitenkaas erover. Bak de lammkuchen volgens de aanwijzingen in de oven en maal er vlak voor serveren wat peper over.  

Basisrecept
200 g bloem
2 g gedroogde gist
20 ml olie
mespunt zout
100 ml lauwwarm water

Meng de bloem met de gist. Meng in een ruime kom het water met de olie en het zout. Meng de bloem deel voor deel door het watermengsel en kneed het deeg 10 minuten. Of maak het deeg in de keukenmachine. Leg het deeg afgedekt 20-30 minuten op een koele plaats.

Verwarm de oven goed voor op de hoogste stand. Rol het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak zo dun mogelijk uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

Leg de vulling op het deeg en bak de Flammkuchen in 5-6 minuten goudbruin en knapperig. Laat voor serveren 5 minuten afkoelen.

Tip! Maak een grotere hoeveelheid deeg en bewaar in porties in de diepvries

 

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 5 eetlepels crème fraîche
  • 1 grote appel
  • 2 bosuitjes, in reepjes
  • 6 plakjes ontbijtspek, in reepjes
  • 2 theelepels fijngehakte rozemarijnnaaldjes
  • peper