Groentecury met cashewroom

Smaakmakend maart 2017 logo 2

3463 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Fruit in een ruime braadpan de ui zachtjes 3 minuten in de olie. Fruit de currypasta enkele minuten mee. Schep de groenten door de curry. Voeg ca. 200 ml water toe en stoof ze op een zacht vuur in 10-15 minuten gaar. Roer de crème fraîche en de cashew pasta door elkaar. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Verdeel de curry over 4 diepe borden.
Schep op elk bord een lepel cashewroom en strooi de kokos en de cashewnoten over het gerecht. Lekker met basmati rijst.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 ui, in stukjes
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels Indiase currypasta (balti)
  • 800 g winter groenten (wortel, pas ti naak,spruitjes, groenekool etc.), in stukjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 3-4 eetlepels cashewnotenpasta
  • 4 eetlepels geraspte kokos (geroosterd)
  • 4 eetlepels geroosterde cashewnoten, grof gehakt