Griesmeelsoufflé met blauwe kaas en walnoten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1819 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Voorgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de melk aan de kook en strooi de griesmeel al roerend in de melk. Laat de pap zachtjes 3 minuten koken. Neem de pan van het vuur en laat de griesmeel al roerend iets afkoelen. Klop de dooiers stuk voor stuk door de griesmeel. Schep de kaas, de noten, de peterselie en naar smaak peper erdoor.

Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf. Spatel 1/3 deel door de griesmeel. Leg nu de griesmeel op de eiwitten en spatel alles luchtig door elkaar. Schep de soufflé in de vorm en bak de soufflé in circa 35 minuten goudbruin en gaar.
Garneer eventueel met wat fijngehakte peterselie.

 

Wijntips

Quinta do Infantado - Port reserva

Biologische wijn van tinta roriz, touriga franca, touriga nacional, in de smaak weldadig, zwoel zoet

Casal Jordoes Port Tawny

Klassieke Portugese portwijn uit de Dourovallei. Door de lange rijping heeft hij de specifieke bruinrode kleur gekregen die hoort bij de Tawny.

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 40 g griesmeel
  • 3 eieren, gesplitst
  • 100 g gorgonzola, verkruimeld
  • 40 g gepelde walnoten, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • mespunt zout
  • versgemalen peper
  • soufflévorm (1 liter), ingevet