Gevulde parika's

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1867 gelezen
Your rating: Geen 3 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd aan de bovenkant een kapje van de paprika’s. Leg de kapjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Snijd met een scherp mesje voorzichtig de zaadlijsten uit de paprika’s en spoel ze uit. Laat ze omgekeerd even uitlekken.
Knip het velletje van de verse worst open en haal het gehakt eruit. Kneed de kruiden en de oregano door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties en vul de paprika’s met het gehakt. Zet de paprika’s in een kleine ovenschaal met een iets hogere rand. De paprika’s moeten rechtop blijven staan.
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaal met paprika’s en de schaal met de kapjes de oven en laat alles in circa 35 minuten gaar worden. Neem de paprika’s uit de oven en zet de kapjes op de paprika’s. Lekker met een salade en gebakken krieltjes.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 4 middelgrote paprika’s (rood, geel, groen en/of oranje)
  • 400 g verse worst (rund of varken)
  • 2 theelepels Arabische kruidenmelange
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt