Gevulde gegratineerde pompoen

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1350 gelezen
Your rating: Geen 5 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Snijd een flink grote kap van de pompoen en bewaar deze bijvoorbeeld voor een soep. Hol de pompoen met een lepel goed uit. Bestrijk het vruchtvlees met wat olie en bestrooi met wat zout en gebruik eventueel cayennepeper en paprikapoeder zoals ook voor de kip wordt gebruikt. Zet de pompoen in een ovenschaal, schenk wat water in de schaal en laat de pompoen in het midden van de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Maak intussen de vulling zoals bij de leghaantjes beschreven. Meng drie kwart van de kaas door de vulling en schep de vulling in de pompoen. Verdeel de rest van de kaas erover. Zet de pompoen weer in de oven en laat de kaas in 10-15 minuten smelten.

 

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 1 pompoen van ca. 1½ kg
  • dubbele hoeveelheid linzenvulling zoals voor de leghaantjes (zie bij het recept 'Haantje gevuld a la kerstkalkoen')
  • 150 g zachte Hollandse geitenkaas