Gestoofde wortels met kruidkoek

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1193 gelezen
0 stemmen

Tussengerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 50 ˚C. Zet een ovenplaat klaar met vetvrij papier erop.
Snijd de kruidkoek in kleine stukken en leg die op de ovenplaat. Droog de kruidkoek in de oven tot hij krokant is.
Doe de olijfolie samen met de boter in een pan met dikke bodem.
Breek de kaneel in stukken en doe die samen met de overige specerijen in de pan. Laat de specerijen warm worden en voeg hierna de hele wortels van de bospeen, schoongeschrapt en zonder groen, toe. Strooi er wat zout over en schep hem even om.

Stoof de bospeen ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
Proef of de bospeen gaar genoeg is en breng hem op smaak met peper en zout. Strooi de krokante kruidkoek over de peen. 

Dit recept is afkomstig uit het boek van Jonathan Karpathios: 'ECHT ETEN met de groenten van John'

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 4 plakken kruidkoek
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepels boter
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepels venkelzaad
  • 1 stuk steranijs
  • 2 bossen bospeen
  • peper en zout