Gestoofde paprika met roerei

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2991 gelezen
Your rating: Geen 9 stemmen

Hoofdgerecht voor 4 personen

Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin 1 ui in stukjes en 2 tenen knoflook in stukjes gedurende 3 minuten. Snijd 600 g paprika (groen, geel en rood) in brede repen en fruit ze even mee. Roer er 2 eetlepels gedroogde tomatenpuree, 1 laurierblad, 3 takjes tijm, 100 ml water en naar smaak zout en chilipoeder door en stoof de paprika, afgedekt, in 45 minuten.

Klop 6 eieren los met zout en peper. Smelt 25 g boter in een koekenpan en bak hierin op laag vuur de eieren al roerend bijna gaar. Schep het paprikamengsel erdoor en bak nog 1 minuut.

Lekker met stokbrood en een tomatensalade.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 600 g paprika (groen, geel en rood)
  • 2 eetlepels gedroogde tomatenpuree
  • 6 eieren
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter
  • 100 ml water
  • 2 eetlepels olie
  • zout en chilipoeder