Gerst poké

Smaakmakend maart 2017 logo 2

663 gelezen
0 stemmen

Gerecht voor 2 personen

Kook de gerst volgens aanwijzingen op de verpakking.
Meng de winterwortel met de azijn en laat 5 minuten staan.
Schaaf de rettich in dunne plakjes.
Meng de yoghurt met de sambal tot een gladde saus.
Verdeel de gekookte gerst over 2 kommen.

Schep de kip, mais, wortel en rettich langs de rand van de kom. Schenk de dressing erover en strooi als laatste de tamaricrackers erover.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Rosado Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak fruitig en zonnig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Garnacha rosé

Biologische wijn van garnacha, in de smaak zowel elegant als krachtig

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Rosado rosé

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 125 g gerst
  • 1 kleine winterwortel, in kleine blokjes
  • 2 el azijn
  • 10 cm rettich
  • 3 el (soja)yoghurt
  • ½ tl sambal
  • 100 g gerookte kip, in kleine blokjes
  • 50 g mais, uitgelekt
  • 50 g tamari crackers, in stukjes