Geroosterde wortelen met walnoten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

30 gelezen
0 stemmen

bijgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de noten met 1 eetlepel olie en spreid ze uit op de bakplaat. Rooster de noten max. 10 minuten en schud de bakplaat tussentijds een of twee keer. Meng het paprikapoeder en eventueel wat zout door de noten, schud ze op een bord laat ze afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de wortelen met de rest van olie, de tijmblaadjes en wat zout en spreid ze uit op de bakplaat. Rooster de wortelen in ca. 35 minuten gaar. 

Laat de wortel in een schaal glijden en strooi de noten erover. Serveer bij de aubergine.

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • 100 g gemengde walnoten, heel grof gehakt
  • 3 eetlepels olie
  • mespunt pikant paprikapoeder
  • zout
  • 750 g wortelen, schoongemaakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • bakplaat bekleed met bakpapier