Geroosterde aardappels op zijn Engels

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

2202 gelezen
0 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Kook de aardappels in water met zout bijna gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Maak de buitenkant van de aardappels met een vork rul.
Verwarm de oven voor op 250 °C. Wentel de aardappels door de bloem. Schenk een laagje olie in een braadslede en schep de aardappels erdoor. Zet de braadslede in het midden van de oven en bak de aardappels in 35-40 minuten krokant en bruin. Verlaag na 5 minuten de temperatuur tot 200 °C. Schep ze af en toe (voorzichtig) om.

 

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Tinto Joven rood

Biologische wijn van tempranillo, in de maak stevig, sappig en karaktervol

Vega del Castillo - Auzolan Tinto Cosecha rood

Biologische wijn van garnacha, tempranillo, cabernet sauvignon,in de smaak soepel en ongecompliceerd

Parra Jiménez - Viña Cuesta Colorá rood SULFIETARM

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Ingrediënten

  • 1 kg licht-kruimige aardappels, geschil en in stukken
  • 75 g bloem
  • zonnebloemolie