Gepocheerd ei op voorjaarssalade

Smaakmakend maart 2017 logo 2

2082 gelezen
Your rating: Geen 1 stem

Voorgerecht voor 4 personen

Voorbereiden
Bekleed 4 kopjes elk met een stukje huishoudfolie. Breek in elk kopje een ei. Draai het folie dicht, zodat het ei strak in het folie is verpakt.

Klop een dressing van de beide oliesoorten, azijn en naar smaak zout en peper. Schep de kervelblaadjes erdoor.


Bereiden
Breng in een pan ruim water tegen de kook aan. Laat met behulp van een schuimspaan de verpakte eieren een voor een in het water glijden en pocheer ze 4 minuten. Het water mag beslist niet koken.

Verdeel intussen de salade over 4 borden en druppel er wat van de dressing over.

Neem de pakketjes met een schuimspaan uit de pan en spoel ze even af onder koud water. Verwijder het folie van de eieren en leg ze elk op een bord. Lepel de rest van de dressing erover. Serveer met vers geroosterd zuurdesembrood en boter.

 

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 4 verse eieren
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel arganolie
  • 1½ eetlepel witte balsamicoazijn
  • 2 eetlepels kervelblaadjes
  • 75 g jonge bladsla
  • huishoudfolie