Gemarineerde sinaasappel met ijs

Smaakmakend maart 2017 logo 2

Adverteren in Smaakmakend

groeneboekenshop

29 gelezen
0 stemmen

nagerecht voor 4 personen

Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit. Meng het sinaasappelsap met de sinaasappelschil. Kneus de stukjes citroengras met de hamer.- gedeelte van een vijzel ook een optie?

Schil de rest van sinaasappels met een scherp mes zo dik dat er geen velletjes meer op zitten en snijd de sinaasappels in plakken. Sprenkel wat van het sap in een bakje, leg een stukje citroengras erin en daarna de sinaasappelplakken. Stapel alle plakken sinaasappel en alle stukjes citroengras tot ze op zijn en schenk er telkens wat van het sap over. Sluit het bakje af en marineer de sinaasappel 2-3 uur op kamertemperatuur.

Verdeel voor het serveren de uitgelekte plakken sinaasappel over 4 borden. Strooi wat kaneel over de sinaasappel en bestrooi het hele bord met poedersuiker. Schep een bol ijs in het midden.
Zeef het sap boven een kannetje en serveer het bij het dessert.

Wijntips

Vega del Castillo - Auzolan Blanco Chardonnay wit

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak fris en fruitig

Parra Jiménez - La Oveja Negra Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris en aromatisch

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Verdejo wit

Biologische wijn van verdejo, in de smaak fris, sappig en fruitig

Ingrediënten

  • 5 (bloed)sinaasappels
  • 1 stengel citroengras, in stukjes
  • 1-2 eetlepels poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 4 flinke bollen vanille-ijs