Gemarineerde seitankebabs

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1374 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Pers de knoflook en snijd de oregano en de munt fijn. Meng alle ingrediënten voor de

marinade en zet apart. Als je houten prikkers gebruikt, leg ze dan eerst een paar uur in water om te voorkomen dat ze op de barbecue zullen verbranden.
Pel de rode uiten en snijd in vieren. Snijd de rode en gele paprika in grove stukken en de courgettes in plakjes van 2 centimeter. Snijd ook de seitan in blokjes. Als je ingelegde citroen gebruikt, snijd je deze in kwartjes. Steek al die ingrediënten (ook de olijven) afwisselend op de prikkers en maak mooie,

gevarieerde kebabs. Leg ze in een schaal en overgiet met de marinade. Laat 8 uur marineren.

Bak ze vervolgens op de barbecue of grill ze in een pan.
Serveer met de overgebleven

marinade.


Dit recept komt uit het boek Gezond en gelukkig met eiwitten van Bart Maes, Chantal Voets en Serge Resiau (Uitgeverij Lannoo)

Wijntips

Casal Bordino - Sunelle Bianco

Demetrawine - Elementi Trebbiano d'Abruzzo

Biologische wijn van trebbiano d' abruzzo, in de smaak zuiver en mineraal

Domaine des Gandines - Crémant de Bourgogne mousserend

Biologische wijn van chardonnay, in de smaak krachtig en fris.

Ingrediënten

  • Voor de marinade:
  • 2 teentjes knoflook
  • een handvol verse oregano
  • een beetje verse munt
  • sap van 2 grote citroenen
  • 1 dl olijfolie
  • peper en fleur de sel
  • Voor de kebabs:
  • 4 (houten) prikkers
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 550 g seitan van tarwe (bv. shoyu bloc )
  • een handvol ontpitte kalamata-olijven
  • eventueel (maar heel lekker!): 2 ingelegde Marokkaanse citroenen