Gekonfijte tomaten

Smaakmakend maart 2017 logo 2

1406 gelezen
Your rating: Geen 2 stemmen

Bijgerecht voor 4 personen

Verwarm de oven voor op 140 °C. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Sprenkel wat olijfolie in de ovenschaal en leg de tomaten met de bolle kant naar boven erin. Besprenkel met olijfolie en leg de knoflook, tijm en rozemarijn tussen de tomaten. Maal er peper en zout over en strooi tot slot de poedersuiker over de tomaten.
Bak de tomaten 15 minuten in het midden van de oven. Verwijder voorzichtig het vel van de tomaten.

Wijntips

Biurko Gorri - Rioja Crianza rood

Biologische wijn van tempranillo, granciano, in de smaak volfruitig,  stevig en puur

Parra Jiménez - El Molinero Viejo Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak soepel en fruitig

Bodegas Mureda - Drágora Tinto rood

Biologische wijn van tempranillo, in de smaak fruitig en karaktervol

Ingrediënten

  • 6 tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 tak tijm
  • 1 tak rozemarijn
  • 1 eetlepel poedersuiker