Gedroogde tomatenpuree

Smaakmakend maart 2017 logo 2

4602 gelezen
Your rating: Geen 7 stemmen

De smaak van deze puree is zo geconcentreerd dat een volle eetlepel genoeg is om een hele pan soep smaak te geven. Ook heerlijk door de pasta en in stoofgerechten.


Verwarm de oven op bij voorkeur luchtovenstand voor op 60 °C. Verwijder de kroontjes en de steelaanzet uit de tomaten. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de suiker, de azijn, het zout en de olie toe meng alles heel goed door elkaar.

Strijk de puree uit op een bakplaat. Schuif de bakplaat iets onder midden van de oven en droog de puree in ca. 8 uur. Laat hierbij de ovendeur op een kier staan, zodat het vocht de niet in de oven blijft. Schep de puree een of twee keer om, zodat gelijkmatig droogt.

Laat de puree afkoelen. Schep de puree in potjes en schenk een klein laagje olie op de puree. Sluit de potjes en bewaar ze op een koele plaats.

Na het openen moeten de potjes in de koelkast worden bewaard.

 

 

Ingrediënten

  • 1 kg rijpe, maar nog stevige vleestomaten
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 1 theelepel zout
  • 75 ml olijfolie + extra
  • 2 kleine glazen potjes met deksel, schoongemaakt